• spoekenboompje.jpg
  • schapendrift.jpg
  • passiebloem.jpg
  • elspeetleger.jpg
  • elspeet01.jpg
  • elspeet-busstation.jpg
  • dezwaan.jpg
  • centrum.jpg

Paradropping 15 september 2017

Op vrijdag 15 september 2017 is er weer een paradropping van de Luchtmobiele Brigade boven het Houtdorperveld in Speuld geweest. Het evenement trekt inmiddels elk jaar veel toeschouwers. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de para's op woensdag 13 september zouden springen, maar dat is dinsdagmiddag door de militaire leiding afgeblazen wegens de verwachte storm op woensdag. Bij een harde wind kunnen de droppingsvliegtuigen niet opstijgen en is springen boven de heide te gevaarlijk.

De 11 Luchtmobiele Brigade oefent elk jaar, maar het legeronderdeel wilde er dit jaar een echt publiek feest van maken vanwege het 25-jarig bestaan. Door de weersomstandigheden is er twee dagen later gesprongen en was er ondanks het uitstel veel publieke belangstelling. In totaal zijn er honderden para’s geland op de heide vlak bij het Nationaal Hippisch Centrum, waar de brigade (volgens de oorspronkelijke planning) ook andere demonstraties zou verzorgen.

 

Onderstaand een aantal prachtige foto's van de dropping op het Houtdorperveld, en een aantal van Market Garden. De oefening op het Houtdorperveld is een voorproefje op de herdenking Marker Garden welke jaarlijks gehouden word op de Ginkelse Heide bij Ede.

Paradropping 14 september 2016

Wederom een grote dropping op het Houtdorperveld. Op woensdag 14 september 2016 hebben vele honderden militairen een sprong gemaakt vanuit het vliegtuig. Dit als voorbereiding van de 72e verjaardag van operatie Market Garden.

 

Paradropping 18 september 2015

Grote dropping op het Houtdorperveld. op vrijdag 18 september hebben vele honderden militairen een sprong gemaakt vanuit het vliegtuig. Dit als voorbereiding van de 71e verjaardag van operatie Market Garden. Volgens zeggen zijn er uitsluitend rode baretten gesprongen, welke afkomstig waren uit Nederland, Denemarken, Polen, Engeland, Frankrijk, Italië en ook Duitsland. De vliegtuigen zijn vanaf Eindhoven meerdere keren opgestegen en hebben in een aantal droppings zo'n 700 militairen gedropt.

 

A World waiting to be explored